Kampaň Konec levných učitelů má další pozitivní výsledek

ČMOS PŠ vnímá kladně, že vláda na svém zasedání 27. 7. 2016 rozhodla o navýšení rozpočtové kapitoly ministerstva školství o 2,5 miliardy Kč již od 1. září letošního roku.

Ministři vlády vyhověli našim požadavkům. Celkově objem finančních prostředků tedy dosáhne námi požadovaného nárůstu o 10 %.  Ministerstvo školství ve spolupráci s MPSV a sociálními partnery připravuje změnu vládního nařízení o platech. Konkrétně tarifní tabulku pro pedagogy zvýšenou v průměru o 6 % a  také  přeřazení nepedagogických pracovníků z tarifní tabulky č.1 do tabulky č. 3. Novelu vládního nařízení vláda schválí v srpnu tak, aby změny platily od 1. 9. 2016. Předseda ČMOS PŠ F. Dobšík jednal v úterý 26. 7. 2016 s ministryní školství K. Valachovou a ve čtvrtek 28. 7. 2016 s ministrem financí A. Babišem. Oba potvrdili prioritu zlepšení ohodnocení pracovníků ve školství i v dlouhodobějším horizontu, kam míří cíle kampaně Konec levných učitelů.

Mgr. F. Dobšík