NV 564/2006 Sb. ve znění pozdějších předpisů – účinnost od 1. listopadu 2017

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 25. září 2017, kterým se mění nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů.

Platy učitelů v předvolebních programech

Rádi bychom Vás upozornili na zajímavou studii, která mapuje a rozebírá, do jaké míry volební programy významnějších politických stran pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky 2017 poskytují odpovědi na sedm klíčových otázek, týkajících se platů a dalších pracovních podmínek učitelů.

Zasedání pracovního týmu RHSD ČR pro vzdělávání a lidské zdroje

V úterý 12. září 2017 proběhlo jednání Pracovního týmu RHSD ČR pro vzdělávání a lidské zdroje (tzv. „školské tripartity“). Více informací v článku.

Nový školní rok

Českomoravský odborový svaz pracovníků školství přeje všem zaměstnancům ve školství úspěšné zahájení nového školního roku!

Jednání Předsednictva ČMOS PŠ a porada předsedů OROS, KROS a profesních sekcí

Ve čtvrtek 24. 8. 2017 proběhne 15. schůze Předsednictva ČMOS PŠ. Následující den, pátek 25. 8. 2017, se v SOU gastronomie a podnikání uskuteční porada předsedů OROS, KROS a profesních sekcí.

ČMOS PŠ a nové webové stránky

Českomoravský odborový svaz pracovníků školství spouští nový design webových stránek.

Novela zákona o pedagogických pracovnících nebyla pouze o kariérním řádu

Je škoda, že novela o pedagogických pracovnících spadla pod stůl. Novela zákona se nezabývala pouze kariérním řádem. Řešila řadu problémů, na které jsme dlouhodobě upozorňovali.

Zasedání pracovního týmu RHSD ČR pro vzdělávání a lidské zdroje (školská tripartita)

V pondělí 26. června proběhlo jednání pracovního týmu RHSD ČR pro vzdělávání a lidské zdroje – školská tripartita.

Odbory jednaly s představiteli Vlády ČR a s předsedy stran vládní koalice o platech na rok 2018

Dne 21. června 2017 se uskutečnilo jednání zástupců odborových svazů s představiteli Vlády ČR a s předsedy stran vládní koalice o platech na rok 2018.

Jednání zástupců odborových svazů ROPO s premiérem

Dne 26. 4. 2017 se uskutečnilo úvodní jednání zástupců odborových svazů ROPO s premiérem Sobotkou a ministryní Marxovou na Úřadu vlády ČR.

Stránky