Zastavme plíživý úpadek českého školství

Představitelé školských odborů (ČMOS PŠ a VOS), zástupci reprezentací vysokých škol a profesních asociací ve vzdělávání dnes (1. srpna 2017) společně jednali o současné podpoře priority školství, kterou tato vláda jednoznačně deklarovala ve svém v programovém prohlášení.

Školské odbory společně s Vysokoškolským odborovým svazem chystají protesty

Dne 13. 7. 2017 se uskutečnilo společné zasedání Českomoravského odborového svazu pracovníků školství, Vysokoškolského odborového svazu a za účasti předsedy České konference rektorů prof. T. Zimy a předsedy Rady vysokých škol doc. J. Fischera k aktuální problematice změn, které nastaly v souvislosti s plánovanou kapitolou ministerstva školství v rámci státního rozpočtu na rok 2018.

Finanční prostředky na zvyšování platů v nedohlednu?

Zcela zásadním požadavkem Českomoravského odborového svazu pracovníků školství je zlepšení výdělkové úrovně pedagogických pracovníků tak, aby jejich průměrný plat do konce roku 2020 dosahoval minimálně 130 % celostátní průměrné mzdy.

Propagační předměty ke kampani #KonecLevnychUcitelu

V rámci kampaně #KonecLevnychUcitelu Vám nabízíme možnost zakoupit pro propagaci našich požadavků trička a tzv. buttony s názvem kampaně.

Brífink ČMOS PŠ

Na brífinku, který se konal 28. února 2017 v Praze v centrále ČMOS pracovníků školství, byli novináři vedením svazu seznámeni se stanoviskem školských odborů k záměrům v oblasti navyšování platů (kampaň Konec Levných Učitelů stále pokračuje).

Předseda ČMOS PŠ v Interview Plus na ČRo Plus

František Dobšík, předseda školských odborů, hostem Interview Plus. Kdy nastane konec levných učitelů? A proč nejsou učitelé spokojeni s osmiprocentním zvýšením platů?

Brífink #KonecLevnychUcitelu – kampaň pokračuje

Brífink ČMOS PŠ na webu ČT24.

Vyjádření k článku Školství není priorita aneb konec levných odborů

Reakce vedení Českomoravského odborového svazu pracovníků školství na blog pana učitele Zdeňka Sotoláře na webu iDNES.cz pod titulem „Školství není priorita aneb Konec levných odborů“.

Učitelé začnou nový školní rok s vyššími platy, schválila vláda. Polepší si o dva a půl tisíce

Ministři Sobotkovy vlády schválili zvýšení učitelských platů o osm procent, v průměru by měli mít na výplatní pásce o dva až dva a půl tisíce korun více než v předchozím školním roce. Nepedagogičtí pracovníci, jako jsou například kuchařky či školníci, dostanou přidáno o pět procent, tedy zhruba o 700 korun. Platy se měly kantorům zvyšovat původně až od ledna, minulý týden ale vystoupil ministr financí Andrej Babiš s tím, že 2,5 miliardy na zvýšení učitelských platů najde už nyní.

Kampaň Konec levných učitelů má další pozitivní výsledek

ČMOS PŠ vnímá kladně, že vláda na svém zasedání 27. 7. 2016 rozhodla o navýšení rozpočtové kapitoly ministerstva školství o 2,5 miliardy Kč již od 1. září letošního roku.

Stránky