Stávková pohotovost školských odborů odvolána

Platy ve školství pro rok 2018 se přiblížily našemu cíli, ČMOS PŠ odvolává stávkovou pohotovost.

Informace ke stávkové pohotovosti

Stávková pohotovost ukončena, navýšení platů pro rok 2018 vybojováno.

Článek k ukončení stávkové pohotovosti zde.

Začínají jednání o zvýšení finančních prostředků pro školství pro léta 2019 a 2020.

V přílohách ke stažení níže naleznete:

– informační dopis předsedy svazu
– výklad stávkové pohotovosti

– právní výklad stávky a její organizace.

Prohlášení společného protestního shromáždění

Společné protestní setkání, na kterém profesní asociace, reprezentace vysokých škol a odbory demonstrovali svoji nespokojenost se současným stavem českého školství proběhlo v pátek 1. září 2017 od 10.00 hodin v Betlémské kapli.

Dokud probíhá jednání o platech, školské odbory nechtějí vyhrožovat stávkou

Představitelé školských odborů (ČMOS PŠ a VOS), zástupci reprezentací vysokých škol, profesních asociací ve vzdělávání a studentů se dnes 28. 8. 2017) na tiskové konferenci společně vyslovili k podpoře priority školství, kterou tato vláda jednoznačně deklarovala ve svém v programovém prohlášení. Shodli se, že politici zklamali a přes některá provedená opatření k zásadnímu řešení zatím nedochází. Platová situace pedagogických pracovníků v regionálního školství a akademických pracovníků vysokých škol zůstává nadále neúnosná a vede k úpadku celé společnosti. Přetrvávání tohoto stavu ohrožuje úroveň vzdělávání a budoucí prosperitu společnosti závislé na vzdělanostní ekonomice v naší zemi. Další oddalování potřebných kroků již není možné.
V pátek 1. září 2017 uspořádají společnou protestní akci, na které historicky poprvé profesní asociace, reprezentace vysokých škol a odbory společně vyjádří svoji nespokojenost se současným stavem.

Společné protestní setkání

Společné protestní setkání, na kterém budou profesní asociace, reprezentace vysokých škol a odbory demonstrovat svoji nespokojenost se současným stavem českého školství.

Zastavme plíživý úpadek českého školství

Představitelé školských odborů (ČMOS PŠ a VOS), zástupci reprezentací vysokých škol a profesních asociací ve vzdělávání dnes (1. srpna 2017) společně jednali o současné podpoře priority školství, kterou tato vláda jednoznačně deklarovala ve svém v programovém prohlášení.

Školské odbory společně s Vysokoškolským odborovým svazem chystají protesty

Dne 13. 7. 2017 se uskutečnilo společné zasedání Českomoravského odborového svazu pracovníků školství, Vysokoškolského odborového svazu a za účasti předsedy České konference rektorů prof. T. Zimy a předsedy Rady vysokých škol doc. J. Fischera k aktuální problematice změn, které nastaly v souvislosti s plánovanou kapitolou ministerstva školství v rámci státního rozpočtu na rok 2018.

Finanční prostředky na zvyšování platů v nedohlednu?

Zcela zásadním požadavkem Českomoravského odborového svazu pracovníků školství je zlepšení výdělkové úrovně pedagogických pracovníků tak, aby jejich průměrný plat do konce roku 2020 dosahoval minimálně 130 % celostátní průměrné mzdy.

Propagační předměty ke kampani #KonecLevnychUcitelu

V rámci kampaně #KonecLevnychUcitelu Vám nabízíme možnost zakoupit pro propagaci našich požadavků trička a tzv. buttony s názvem kampaně.

Brífink ČMOS PŠ

Na brífinku, který se konal 28. února 2017 v Praze v centrále ČMOS pracovníků školství, byli novináři vedením svazu seznámeni se stanoviskem školských odborů k záměrům v oblasti navyšování platů (kampaň Konec Levných Učitelů stále pokračuje).

Stránky