EXOD ČMOS PŠ - již 69 let

Vážení kolegové odboráři,

EXOD ČMOS PŠ stojí na prahu 69. ročníku své existence. Rádi bychom, aby letošní i příští jubilejní rok dopadly opět velmi dobře.

Museli jsme se popasovat s nepříznivými vlivy celosvětové pandemie covidu-19  a tím i s výrazným úbytkem zájmu o tuto odborářskou činnost. Víme, že méně účastníků také padá na vrub malé informovanosti mezi členy ČMOS, ale vůbec mezi školskou veřejností. Proto bychom byli velice rádi, aby naše zpráva pronikla do každé školy i školičky a přinesla více informací o exodu, který stále žije a přináší nejen odborářům, ale i všem školským pracovníkům a jejich rodinným příslušníkům bohatý poznávací i rekreační program za velmi příznivé ceny. Rádi bychom také, aby tato naše informace nezapadla a nezůstala jenom viset ve sborovnách nebo ředitelnách škol. Snažíme se tak plnit staré exoďácké heslo: Učitelé učitelům.

Dr. Jiří Michal

vedoucí komise EXOD