Vzpomínáme

V pondělí 11. června 2018 nás navždy opustil ve věku nedožitých 81 let pan František Štych, dlouholetý předseda komise EXOD při ČMOS PŠ,  vedoucí úspěšných celostátních základen EXOD (Moravský kras, Jevíčko-Malá Haná, Podbrdsko, Rakovnicko, Hořovice a další) a člen Základní organizace při ZŠ Jedovnice. Čest jeho památce!

Mf_stych.jpgilý Františku,

je mi to strašně líto, že už nebudeš číst tento dopis. Ostatní, kteří budou číst tyto řádky, určitě budou škytat a vzpomínat na Tebe. Upřímně se přiznávám, že jsi pro mě vždy byl velkým vzorem pro svůj přehled, klid a rozvahu, se kterými jsi vedl své „Exody“. Doufám, že já, jako Tvůj nástupce, Ti ve vedení komise EXOD nebudu dělat ostudu.

Rád vzpomínám na Tvou základnu v Hořicích, ne v chatičkách na koupališti, ale v hotelu U Zeleného stromu, kdy jsem Tě mohl navštívit doma, radovat se z přítomnosti Tvé i Tvé manželky, poslouchat veselé příhody osobní i „exoďácké“ nejen z Tvých základen. Rád vzpomínám na tu spoustu milých chvil, které jsme za ta léta, co se známe, spolu prožili, a na které nikdy nezapomenu.

Milý Františku, myslím to upřímně, budeš mně, nám všem moc chybět!

Posílám Ti do toho „exoďáckého nebe“ moc pozdravů od všech, kteří na Tebe s láskou vzpomínají.

Tvůj Jirka Michal