Jak zajistit ochranu škol

Předseda školských odborů František Dobšík a Václav Hořejší z Ústavu molekulární genetiky Akademie věd ČR diskutovali v pořadu CNN Prima News "K věci" na téma ochrany škol v době další sílící vlny pandemie.

Celé video naleznete na webu CNN Prima News na adrese: https://cnn.iprima.cz/porady/k-veci/11112021-frantisek-dobsik

"Pandemie koronaviru významně změnila klima ve školách. Učitelé v současné době dostávají zabrat a jsou hodně unavení," řekl k aktuální situaci v českém školství v pořadu K věci na CNN Prima NEWS pedagog a předseda školských odborů František Dobšík.

Vláda má v pátek jednat o protiepidemických opatřeních. Ta by se měla především týkat neočkovaných. „Jsem přesvědčený, že v současné situaci by bylo dobré opět použít nouzový stav,“ sdělil v diskusi imunolog Václav Hořejší s tím, že by ho stačilo zavést na dva týdny.

F. Dobšík podporuje pokračování plošného testování. „Určitě bych nevítal, aby se školy zavíraly. Vítal bych, aby se pokračovalo v testování. Od začátku říkáme, že PCR je nejlépe průkazné na odhalení ohnisek ve školách. Když by to bylo drahé nebo kapacity laboratoří nestíhaly, pokračoval bych v antigenu,“ řekl pedagog. „Asi to stojí hodně peněz, ale pro bezpečí škol to má význam,“ dodal.

Celý doprovodný článek, který k diskusi vyšel na webu  CNN Prima NEWS, si můžete můžete přečíst na adrese: Covid změnil klima ve školách. Učitelé dostávají zabrat - CNN Prima NEWS (iprima.cz)

K tématu