V současné době nás prosím kontaktujte pomocí emailu

Vzhledem k dosavadní situaci vás prosíme o výužívání emailových kontaktů, které naleznete nahoře na stránce v sekci kontakty. Telefonní linky nemusí být vždy dostupné.

Odpovědi na nejčastější otázky

Výchovné a diagnostické ústavy, dětské domovy

• Zákaz se týká jen zařízení, která provozují školu, výuka se ruší. Jinak provoz těchto zařízení běží dál, děti zde musejí zůstávat, pokud jsou zde na základě soudního rozhodnutí.

Přítomnost pedagogů a nepedagogů ve škole

Doporučení ministerstva pro školy ke koronaviru

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vydalo detailní pokyny pro boj s koronavirem ve školách. Školy a školská zařízení mají povinnost řídit se v případě šíření koronaviru (stejně jako jiné osoby) předpisy a pokyny vydávanými na ochranu veřejného zdraví Ministerstvem zdravotnictví, či krajskými hygienickými stanicemi. Tyto pokyny mají přednost i před pravidly upravenými školským zákonem. Omezení provozu školy nebo školského zařízení:

Proč učitelé ministrovi Plagovi nevěří?

František Dobšík, předseda Českomoravského odborového svazu školství, psáno pro deník Právo

Nestává se často, aby musely odbory upozorňovat premiéra, že jeho ministr nemluví pravdu. Od počátku roku bylo vyvoláno očekávání, že podpora učitelského povolání je jednoznačnou prioritou vlády, ministr školství Robert Plaga dokonce už v lednu podpořil požadavek školských odborů, aby pro rok 2020 platy pedagogům vzrostly o 15 % a nepedagogickým pracovníkům o 10 %.

Stránky