AKTUALIZOVÁNO k 17. 9.: Doplněno Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví k nošení ochranných prostředků dýchacích cest s účinností od 18. září. Upraveno stanovisko k nošení roušek ve školách. Ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví jsme vydali manuál k provozu škol a školských zařízení ve školním roce 2020/2021 vzhledem ke COVID-19. Níže přinášíme přehled nejčastějších dotazů k těmto opatřením. Tyto nejčastější dotazy budou průběžně aktualizovány.

Odpovědi na nejčastější otázky

Výchovné a diagnostické ústavy, dětské domovy

• Zákaz se týká jen zařízení, která provozují školu, výuka se ruší. Jinak provoz těchto zařízení běží dál, děti zde musejí zůstávat, pokud jsou zde na základě soudního rozhodnutí.

Přítomnost pedagogů a nepedagogů ve škole

V současné době nás prosím kontaktujte pomocí emailu

Vzhledem k dosavadní situaci vás prosíme o výužívání emailových kontaktů, které naleznete nahoře na stránce v sekci kontakty. Telefonní linky nemusí být vždy dostupné.

Doporučení ministerstva pro školy ke koronaviru

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vydalo detailní pokyny pro boj s koronavirem ve školách. Školy a školská zařízení mají povinnost řídit se v případě šíření koronaviru (stejně jako jiné osoby) předpisy a pokyny vydávanými na ochranu veřejného zdraví Ministerstvem zdravotnictví, či krajskými hygienickými stanicemi. Tyto pokyny mají přednost i před pravidly upravenými školským zákonem. Omezení provozu školy nebo školského zařízení:

Stránky