Částky pro školy v novém financování zveřejněny

MŠMT zveřejnilo částky pro jednotlivé školy v novém financování. Údaje jsou dostupné v elektronickém systému pro sběr dat a také na webu MŠMT.

MŠMT zveřejnilo rozpisový dopis krajským úřadům

MŠMT zveřejnilo rozpisový dopis krajským úřadům, jehož součástí je:

1) Rozpis neinvestičních výdajů na rok 2019 z rozpočtové kapitoly 333 MŠMT pro RgŠ ve správě územních samosprávných celků.
2) Principy normativního rozpisu rozpočtu přímých výdajů RgŠ územních samosprávných celků na rok 2019.

Novinky ve vzdělávání z EU

Letní NEWSLETTER MŠMT o evropských záležitostech přináší zajímavé informace z oblasti vzdělávání v EU.

Sněmovna o rok odložila reformu financování regionálního školství

Praha, 29. června 2018 – Poslanecká sněmovna dnes rozhodla o odložení reformy financování regionálního školství o rok. Reforma tak začne naplno platit od ledna 2020, některé dílčí změny ale budou spuštěny už v příštím roce. Poslanci také zrušili povinnost mateřských škol přijímat od roku 2020 i dvouleté děti, jejich rodiče o to projeví zájem.

Vyjádření MŠMT ke snížení rozpočtu pro zlevněné jízdné

Snížení rozpočtu ministerstva školství v souvislosti se zavedením zlevněného jízdného se žádným způsobem nedotklo financí na regionální školství, tedy platů pedagogických či nepedagogických pracovníků nebo ostatních neinvestičních výdajů regionálního školství.

Stránky