MŠMT zveřejnilo rozpisový dopis krajským úřadům

MŠMT zveřejnilo rozpisový dopis krajským úřadům, jehož součástí je:

1) Rozpis neinvestičních výdajů na rok 2019 z rozpočtové kapitoly 333 MŠMT pro RgŠ ve správě územních samosprávných celků.
2) Principy normativního rozpisu rozpočtu přímých výdajů RgŠ územních samosprávných celků na rok 2019.

Novinky ve vzdělávání z EU

Letní NEWSLETTER MŠMT o evropských záležitostech přináší zajímavé informace z oblasti vzdělávání v EU.

Sněmovna o rok odložila reformu financování regionálního školství

Praha, 29. června 2018 – Poslanecká sněmovna dnes rozhodla o odložení reformy financování regionálního školství o rok. Reforma tak začne naplno platit od ledna 2020, některé dílčí změny ale budou spuštěny už v příštím roce. Poslanci také zrušili povinnost mateřských škol přijímat od roku 2020 i dvouleté děti, jejich rodiče o to projeví zájem.

Vyjádření MŠMT ke snížení rozpočtu pro zlevněné jízdné

Snížení rozpočtu ministerstva školství v souvislosti se zavedením zlevněného jízdného se žádným způsobem nedotklo financí na regionální školství, tedy platů pedagogických či nepedagogických pracovníků nebo ostatních neinvestičních výdajů regionálního školství.

Školy letos dostanou peníze na navýšení platů z rozvojového programu

Aktualizováno. Praha, 19. října 2017 – MŠMT plní vládní usnesení o navýšení platů pedagogických a nepedagogických pracovníků od listopadu 2017, na tyto účely budou uvolněny peníze. Prostředky na navýšení platů v letošním roce rozdělí Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy prostřednictvím nového rozvojového programu. Od 1. listopadu 2017 se tarifní platy učitelů zvýší o 15 %, tarifní platy nepedagogických pracovníků pak o 10 %. Peníze na toto navýšení dostanou školy prostřednictvím krajů tak, aby je mohly použít už v prosincové výplatě.

Stránky