MŠMT - Aktuality a informace

Aktuální i další informace a dokumenty Ministerstva školství ČR naleznete na tomto odkazu, který je aktivní: MŠMT ČR (msmt.cz)

Webová adresa ministerstva je: https://www.msmt.cz

Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví ČR

INFORMACE PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ S ÚČINNOSTÍ OD 15. LISTOPADU 2021

Informace k provozu škol s účinností od 1. srpna 2021

(A další aktuality)

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy informuje, že v návaznosti na jednání vlády ČR dne 26. 7. 2021 bylo upraveno mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví k provozu škol a školských zařízení, s účinností od 1. 8. 2021 (ZDE) a také mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví k provozu služeb a maloobchodu a jiných činností, s účinností od 1. 8. 2021 (ZDE):

Manuál pro otevření škol zveřejněn

Ministerstvo zdravotnictví s resortem školství připravily řadu opatření, jejichž dodržováním chtějí předejít uzávěře škol jako před rokem. Týkají se především přísných hygienických pravidel, roušek nebo zákazu vstupu některých lidí, ale i omezení družin či tělesné výchovy.

Odbory dlouhodobě požadují očkování učitelů, premiér nyní kývl

Předseda školských odborů František Dobšík potvrdil, že očkování učitelů je jednou z podmínek otevření škol. Dalšími jsou zajištění ochranných pomůcek a pravidelné testování. Nad termínem návratu dětí do škol stále visí otazník, nicméně s očkováním učitelů podle F. Dobšíka souhlasili jak ministr zdravotnictví Jan Blatný tak premiér Andrej Babiš. Konečné „slovo“ ovšem bude mít vývoj pandemie. Důkazem úspěchu snah odborů je i dopis ministra školství Roberta Plagy školám (v dokumentu pdf viz níže). Píše v něm mj. že: "...vláda České republiky rozhodla o další prioritizaci pedagogických pracovníků a nepedagogických zaměstnanců škol a školských zařízení ve věci očkování proti onemocnění COVID-19 nad rámec schválené Strategie očkování proti COVID-19 v České republice a Metodického pokynu kampaně očkování (Plánu provedení)".

Stránky