Vyjádření MŠMT ke snížení rozpočtu pro zlevněné jízdné

Snížení rozpočtu ministerstva školství v souvislosti se zavedením zlevněného jízdného se žádným způsobem nedotklo financí na regionální školství, tedy platů pedagogických či nepedagogických pracovníků nebo ostatních neinvestičních výdajů regionálního školství.

Školy letos dostanou peníze na navýšení platů z rozvojového programu

Aktualizováno. Praha, 19. října 2017 – MŠMT plní vládní usnesení o navýšení platů pedagogických a nepedagogických pracovníků od listopadu 2017, na tyto účely budou uvolněny peníze. Prostředky na navýšení platů v letošním roce rozdělí Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy prostřednictvím nového rozvojového programu. Od 1. listopadu 2017 se tarifní platy učitelů zvýší o 15 %, tarifní platy nepedagogických pracovníků pak o 10 %. Peníze na toto navýšení dostanou školy prostřednictvím krajů tak, aby je mohly použít už v prosincové výplatě.

Poslanci schválili změny financování pro školy

Praha, 18. ledna 2017 - Poslanecká sněmovna dnes schválila novelu školského zákona, která mění financování regionálního školství. Pro mateřské, základní a střední školy, konzervatoře a školní družiny bude Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy garantovat finanční pokrytí vzdělávání v rozsahu vymezeném státem stanoveným maximem.