EXOD – rekreace, poznání i vzdělání

Již více jak 60 let zajišťuje Českomoravský odborový svaz pracovníků školství prostřednictvím svých organizačních jednotek a svých členů na území České republiky a Slovenska rekreační a poznávací pobyty zvané celostátní základny EXOD, které jsou určeny především pro členy a jejich rodinné příslušníky.

EXOD 2018 – nabídka základen

V rubrice Ke stažení/Exod byl aktualizován seznam základen pro rok 2018.

Vzpomínka na pana Zuzánka

V prosinci 2017, v předvánočním čase, opustil řady „exoďáků“ dlouholetý obětavý vedoucí základny Jilemnice – brána Krkonoš pan učitel Mgr. Zdeněk Zuzánek.

Aktivní vedoucí Exodu na aktivu 2017

AKTUALIZOVÁNO!

Letošní rok přivítala ve dnech 6. – 8. října aktiv vedoucích celostátních základen EXOD „bílá“ Opava, bývalé hlavní město Slezska, dnes třetí největší město Moravskoslezského kraje. Většina z více jak třiceti účastníků aktivu dorazila na větší ze dvou nádraží ČD – Opava východ, a pak již vyhledala nenápadnou budovu Domova mládeže střední zemědělské školy, kde bylo zajištěno ubytování.

EXOD získal novou tvář

Ano, všichni, kteří vědí, co je EXOD (rekreační pobyty spojené s poznáváním určitého regionu v České republice i na Slovensku, které pod ochrannou známkou připravují a realizují organizační jednotky ČMOS pracovníků školství pro své členy, jejich rodinné příslušníky a další zájemce), budou nyní překvapeni.

Zpráva o činnosti Exod v roce 2016

V roce 2016 bylo připraveno 37 základen v 39 turnusech, z toho na území Slovenské republiky 5 základen v 6 turnusech.

Aktiv vedoucích základen EXOD 2016

Nechce se tomu věřit, ale rok uběhl jako voda a víkend 14. – 16. října 2016 patřil opět Exoďákům: v České Lípě se jich sešlo kolem třiceti, dalším pak nemoc překazila plány a setkání, na které se celý rok těšili, jim připomene jen tenhle článek a pár fotografií.

Aktiv vedoucích základen EXOD 2015

Druhý říjnový víkend jako obvykle opět patřil „exoďákům“. Tentokrát se ve dnech 9. – 11. 10. 2015 setkali na jubilejním 10. výjezdním aktivu v městečku Krnov, ležícím na soutoku řek Opavy a Opavice v podhůří Nízkého Jeseníku v těsné blízkosti česko-polské hranice.

Aktiv vedoucích základen EXOD 2014

Je to až k neuvěření, jak ten čas letí. Rok s rokem se sešel a nastal čas každoročního setkání vedoucích celostátních základen EXOD. Tentokrát se sešli o víkendu 17. -19. října 2014 v Chebu.

Aktiv vedoucích základen EXOD 2013

Každoroční setkání vedoucích celostátních základen EXOD se v letošním roce 60. výročí činnosti Exod uskutečnilo ve dnech 11. – 13. října 2013 v Praze pod taktovkou zástupců „pražského Exodu Praha 5“- paní V. Trnkové, předsedkyně ZO VP ČMOS PŠ Praha 3 jako organizátora základen, a vedoucích základen p. P. Honzáka, pí Ž. Predmierské a J. Urbancové. Celé setkání pak zaštítil osobně i předseda svazu p. F. Dobšík.

Stránky