Co dělat pro zlepšování podmínek práce mateřských škol

Ve středu 1. 7. 2020 se uskutečnil z podnětu ČMOS PŠ v Poslanecké sněmovně kulatý stůl. Jeho tématem byla „Aktuální situace v předškolním vzdělávání“. Diskutovalo se zejména o podmínkách práce v mateřských školách, přijímání dětí mladších tří let v návaznosti na novelu vyhlášky o předškolním vzdělávání, která ruší povinnost zaměstnávat dalšího nepedagogického pracovníka (chůvu) k těmto dětem.

Kulatý stůl v Parlamentu k předškolnímu vzdělávání

Předsednictvo odborového svazu se na svém posledním zasedání 19. 6. 2020 zabývalo problematikou zařízení předškolního vzdělávání. Stalo se tak na podnět předsedkyně  profesní sekce předškolního vzdělávání svazu Evy Soukalové.

Republiková volební konference profesní sekce středních škol

Republiková volební konference profesní sekce středních škol se konala v pátek 7. 12. 2018 v Praze. Na konferenci byl, kromě volby delegátů na květnový VIII. sjezd ČMOS PŠ, představen rámec připravovaných revizí Rámcových vzdělávacích programů (RVP).

Seminář – změna financování regionálního školství

V pátek 2. června 2017 se uskutečnil seminář pořádaný profesní sekcí vedoucích pracovníků a pracovníků přímo řízených organizací společně s vedením ČMOS PŠ týkající se připravovaných změn financování v regionálním školství.

Seminář k inkluzivnímu vzdělávání a změně financování RgŠ

Ve středu 6. dubna 2016 proběhl seminář spolupořádaný profesní sekcí vedoucích pracovníků a pracovníků přímo řízených organizací společně s ČMOS PŠ na téma: Problematika zavádění inkluzivní legislativy do praxe a dopady návrhu změny financování regionálního školství.