ČMOS PŠ podpořil petici, kterou předložila Řecká federace učitelů základních škol (D.O.E.)

V únoru 2019 ČMOS PŠ podpořil petici č. 0580/2018, kterou předložil Athanasios Kikinis z Řecké federace učitelů základních škol (D.O.E.), ve věci pracovních smluv na dobu určitou pro učitele základních škol v Řecku.

ČMOS PŠ podpořil italské organizace FLC-CGIL, CISL Scuola, UILSCUOLA

V únoru 2019 ČMOS PŠ podpořil italské organizace FLC-CGIL, CISL Scuola, UILSCUOLA, které sdružují pracovníky ve školství, v jejich akci týkající se zákona o rozpočtu na rok 2019. Tento zákon byl vypracován bez konzultace se sociálními partnery a jeho obsah může vést k narůstání  nerovnosti v sektoru vzdělávání v Itálii.

Kampaň ETUCE: Formování budoucnosti Evropy s přispěním učitelů

Na speciální konferenci ETUCE v Aténách v listopadu 2018 byla spuštěna kampaň ETUCE s názvem Formování budoucnosti Evropy s přispěním učitelů.

Roční analýza růstu na rok 2019 – téma rovného přístupu ke vzdělání by mělo být jedním z hlavních témat evropského semestru 2019

V listopadu 2018 vydala Evropská komise v rámci evropského semestru dokument s názvem Roční analýza růstu na rok 2019: Pro silnější Evropu tváří v tvář celosvětové nejistotě.

Společné prohlášení ETUCE a EFEE o rámci činností sloužících ke zvýšení atraktivity učitelské profese

Dne 19. listopadu 2018 se v Bruselu konalo každoroční plenární zasedání Evropského odvětvového sociálního dialogu ve vzdělávání (ESSDE).

Stránky