Postavení učitelů a jejich profese ve světě

Dne 5. 10. 2018 vydala EI zprávu s názvem Global Status of Teachers and the Teaching Profession (Postavení učitelů a jejich profese ve světě). EI vydala tuto zprávu symbolicky v den, kdy se na celém světě slaví Den učitelů. Zprávu vypracovala profesorka Nelly P. Stromquist z Marylandské univerzity. Profesorka Nelly P. Stromquist postavila zprávu na výsledcích výzkumu, který si nechala EI vypracovat a kterého se zúčastnilo 140 učitelských organizací zahrnující učitele v předškolním i vyšším vzdělávání.

25 lekcí vzdělávání a demokracie

Brusel, 2. října 2018 – Education International, světová federace národních odborových svazů ve vzdělávání ve 177 zemích a teritoriích, která reprezentuje 32.5 miliónů pedagogických a nepedagogických pracovníků, vydala „25 lekcí vzdělávání a demokracie“, které se naučily odborové svazy ve vzdělávání po celém světě v průběhu svého vývoje.

14. konference ASEF ClassNet (pro učitele středních škol)

Ve dnech 27. – 30. listopadu 2018 se v Helsinkách a Espoo (Finsko) bude pod záštitou ASEF konat 14. konference organizace ASEF s názvem: Genderová rovnoprávnost: Přeprogramování konceptu STEM.

Konference ETUCE na téma další vzdělávání učitelů

Ve dnech 19. – 20. září 2018 proběhla v Bruselu pod záštitou ETUCE konference s názvem „Posilování kapacity odborových svazů ve školství za účelem reprezentace profesionálních potřeb učitelů v sociálním dialogu“ (“Strenghtening the capacity of education trade unions to represent teachers‘ professional needs in social dialogue“). Konference se zúčastnili zástupci z 29 zemí evropského regionu.

Květnové zasedání Rady Evropské unie pro vzdělávání, mládež, kulturu a sport

Ve dnech 22. a 23. května 2018 se v Bruselu uskutečnilo zasedání Rady pro vzdělávání, mládež, kulturu a sport. Radě předsedal bulharský ministr pro vzdělávání a vědu Krasimir Valchev. Evropskou komisi zastupoval komisař Tibor Navracsics. Delegaci ČR vedl ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga.

Stránky