Pedogogové i nepedagogové v krizi obstáli, ale jak dál?

Společné prohlášení ETUCE a EFEE

Dne 26. 6. 2020 vydaly ETUCE a EFEE společné prohlášení, týkající se vývoje v sektoru vzdělávání v období po pandemii COVID–19. Prohlášení má název Společné prohlášení ETUCE/EFEE týkající se dopadu krize COVID–19 na udržitelné vzdělávání systémy v době krize a po ní (Joint ETUCE/EFEE Statement on the impact of the COVID-19 crisis on sustainable  education systems at times of crisis and beyond).

Solidarita s ukrajinskými odborovými svazy VPONU a TUESWU

ČMOS PŠ vyjadřuje podporu ukrajinským svazům pracovníků v sektoru školství VPONU a TUESWU, protestujícím proti návrhu zákona, který může zásadně negativně ovlivnit odborová práva. Návrh zákona č. 2681 porušuje mezinárodní standardy, týkající se odborových organizací, protože:

OECD publikovala souhrn materiálů týkajících se pandemie COVID-19 a školství

Soubor online materiálů na podporu vedení výuky i v době uzavření škol a pandemie COVID-19

Stáž v mezinárodní organizaci ETUCE

ETUCE nabízí od 1. 9. 2020 tři místa pro stážisty. Jedná se o desetiměsíční stáž od 1. 9. 2020 do 30. 6. 2021. (Možnost je i pětiměsíčního období od 1. 9. 2020 do 31. 1. 2021).

Nepedagogičtí pracovníci škol čelí pandemii i nespravedlivým podmínkám

Jaké jsou cíle odborů při zlepšování podmínek pro práci "nepedagogů"

V pořadí třetí Světový den nepedagogických pracovníků se slaví 16. května 2020. Ten letošní má motto: „Společně s nepedagogickými pracovníky ochraňujme vzdělávací komunitu na celém světě.“

Stránky