Pracovní porada MŠMT a OŠ KÚ

Ve čtvrtek 15. února proběhla pracovní porada ekonomické sekce MŠMT s ekonomy odborů školství KÚ a magistrátu hl. m. Prahy.

Informace z jednání na MŠMT

Ve středu 7. února se uskutečnilo pracovní jednání zástupců MŠMT, odborů, asociací a zřizovatelů k návrhu nařízení vlády, kterým se stanoví pro základní školy, střední školy a konzervatoře zřizované krajem, obcí nebo svazkem obcí maximální počet hodin výuky financovaný ze státního rozpočtu v upravené verzi ze dne 26. ledna 2018.

Zasedání pracovního týmu RHSD ČR pro vzdělávání a lidské zdroje (školská tripartita)

Ve čtvrtek 18. ledna 2018 proběhlo na MŠMT zasedání Pracovního týmu RHSD ČR pro vzdělávání a lidské zdroje („školská tripartita“).

První jednání odborů a ministra školství R. Plagy v roce 2018

Praha - V úterý 2. ledna 2018 proběhlo jednání mezi ministrem školství Robertem Plagou, zástupci odborů Františkem Dobšíkem a Markétou Seidlovou (Českomoravský odborový svaz pracovníků školství) a Petrem Baierlem (Vysokoškolský odborový svaz). Za MŠMT dále byla na jednání náměstkyně sekce ekonomické Zuzana Matušková. Zástupci odborů (kteří zároveň zastupovali petiční výbor) seznámili ministra s výsledkem petice, kterou podepsalo 23 058 petentů. Petici iniciovaly odbory, chystají se předat ji také předsedovi vlády Andreji Babišovi.

Na 4. schůzi PS PČR schválen návrh státního rozpočtu

V úterý 19. prosince proběhlo na 4. jednání Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky schválení návrhu státního rozpočtu.

Návrh vládního prohlášení

Dne 18. prosince 2017 schválila vláda Andreje Babiše Návrh programového prohlášení vlády České republiky a pověřila premiéra jednáním o tomto návrhu se sněmovními stranami.

Výbor poslanecké sněmovny podpořil snahy školských odborů

Výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu Poslanecké sněmovny PČR doporučil sněmovně, aby přijala doprovodné usnesení k návrhu zákona o státním rozpočtu na rok 2018, týkající se kapitoly Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Informace z porady ekonomů odborů školství KÚ a ekonomické sekce MŠMT

Členové vedení odborového svazu se zúčastnili porady na ministerstvu školství. Jednání řídila Zuzana Matušková, náměstkyně pro řízení sekce ekonomické a části porady se zúčastnil i ministr školství Stanislav Štech.

Zasedání pracovního týmu RHSD ČR pro vzdělávání a lidské zdroje

V úterý 12. září 2017 proběhlo jednání Pracovního týmu RHSD ČR pro vzdělávání a lidské zdroje (tzv. „školské tripartity“). Více informací v článku.

Nový školní rok

Českomoravský odborový svaz pracovníků školství přeje všem zaměstnancům ve školství úspěšné zahájení nového školního roku!

Stránky