Setkání mezi ministrem školství R. Plagou a předsedou školských odborů F. Dobšíkem

V úterý 17. dubna 2018 proběhlo další pravidelné setkání mezi ministrem školství R. Plagou a předsedou školských odborů F. Dobšíkem na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Změna v kontaktech na centrálu

Od dne 1. 4. 2018 se ruší telefonní linka 778 498 023. Právníka odborového svazu Mgr. Martina Kaplána můžete nadále kontaktovat na čísle 234 130 204.

Změna financování regionálního školství se nebude odkládat

Ministr školství získal od vlády příslib navýšení peněz na spuštění reformy financování regionálního školství. Reforma se nebude o rok odkládat. ČMOS PŠ v tomto případě očekává, že MŠMT co nejdříve dopracuje všechny legislativní opatření a seznámí s nimi školskou veřejnost.

Školské odbory razantně odmítají úvahy o zvyšování úvazku učitelů

Ministryně financí ve svém vyjádření k Návrhu poslanců Václava Klause, Petra Fialy, Zbyňka Stanjury a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 101/2017 Sb., kterým se mění zákon č. 561/2004 Sb. dává ke zvážení zvýšení úvazku učitelů. ČMOS PŠ vždy razantně odmítalo snahy o zvyšování úvazků učitelů.

Požadavky školských odborů a MŠMT nad rámec střednědobého výhledu na roky 2019 a 2020 a doplnění návrhu na rok 2021

Zástupci ČMOS pracovníků školství v současné době opakovaně projednávali s představiteli MŠMT požadavky ohledně navýšení kapitoly školství v oblasti regionálního školství nad rámec střednědobého výhledu na roky 2019 a 2020 a doplnění návrhu na rok 2021.

Pracovní porada MŠMT a OŠ KÚ

Ve čtvrtek 15. února proběhla pracovní porada ekonomické sekce MŠMT s ekonomy odborů školství KÚ a magistrátu hl. m. Prahy.

Informace z jednání na MŠMT

Ve středu 7. února se uskutečnilo pracovní jednání zástupců MŠMT, odborů, asociací a zřizovatelů k návrhu nařízení vlády, kterým se stanoví pro základní školy, střední školy a konzervatoře zřizované krajem, obcí nebo svazkem obcí maximální počet hodin výuky financovaný ze státního rozpočtu v upravené verzi ze dne 26. ledna 2018.

Zasedání pracovního týmu RHSD ČR pro vzdělávání a lidské zdroje (školská tripartita)

Ve čtvrtek 18. ledna 2018 proběhlo na MŠMT zasedání Pracovního týmu RHSD ČR pro vzdělávání a lidské zdroje („školská tripartita“).

První jednání odborů a ministra školství R. Plagy v roce 2018

Praha - V úterý 2. ledna 2018 proběhlo jednání mezi ministrem školství Robertem Plagou, zástupci odborů Františkem Dobšíkem a Markétou Seidlovou (Českomoravský odborový svaz pracovníků školství) a Petrem Baierlem (Vysokoškolský odborový svaz). Za MŠMT dále byla na jednání náměstkyně sekce ekonomické Zuzana Matušková. Zástupci odborů (kteří zároveň zastupovali petiční výbor) seznámili ministra s výsledkem petice, kterou podepsalo 23 058 petentů. Petici iniciovaly odbory, chystají se předat ji také předsedovi vlády Andreji Babišovi.

Na 4. schůzi PS PČR schválen návrh státního rozpočtu

V úterý 19. prosince proběhlo na 4. jednání Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky schválení návrhu státního rozpočtu.

Stránky