Koronavirus - všechny informace pohromadě

Zda naleznete všechny články ke koronoviru pohromadě:

Právní dotazy zasílejte prosím přímo na emailové adresy kramska.zdena@cmkos.cz a kaplan.martin@cmkos.cz.

Poděkování a blahopřání školských odborů ke Dni učitelů

Den učitelů slaví letos 134.500 pedagogů, kteří vinou epidemie koronaviru učí na dálku. Učitelé se v posledních dvou týdnech ocitli ve zcela nové pozici. Běžně pracují přímo s dětmi, kvůli opatřením proti epidemii však nyní většina vzdělává žáky prostřednictvím internetu. V sobotu 28. 3. 2020 si vyučující připomínají 428 let od narození Jana Ámose Komenského a slaví tradiční Den učitelů. K tomuto výročí jim blahopřejí a za dosavadní nasazení děkují školské odbory, a to prostřednictvím svého předsedy Františka Dobšíka (viz připojené video).

Nejčastější dotazy k aktuálním opatřením ke koronaviru - převzato z MŠMT

Ministerstvo školství se v posledních dnech snaží vyřizovat veškeré dotazy, které souvisejí svyhlášením nouzového stavu na území ČR. Níže vám přinášíme odpovědi na nejčastějšídotazy, které se této problematiky týkají. Dotazy budou průběžně aktualizovány. Pokudnenajdete odpověď na svou otázku, prosím, kontaktujte naše speciální linky, které jsme vsouvislosti s aktuální situací zřídili. Děkujeme všem!

Mimořádné opatření v souvislosti s koronavirem SARS-CoV-2

Dne 10. 3. 2020 bylo Ministerstvem zdravotnictví ČR vyhlášeno mimořádné opatření, které s účinností ode dne 11. března 2020 zakazuje:

Šetření PISA 2018

Dne 3. 12. 2019 publikovala OECD výsledky šetření PISA (PISA 2018).

Hlavním zaměřením šetření PISA je funkční gramotnost v oblasti čtení, matematiky a přírodních věd.

Stránky