Jednání zástupců odborů s vládou o platech zaměstnanců

V pondělí 9. července pokračovalo druhý kolem jednání zástupců odborů s vládou o platech zaměstnanců ve veřejné sféře v roce 2019. Začíná se v podstatě od začátku, je nová koaliční vláda a ta se nejprve musí sjednotit na svém postupu. Posléze budou probíhat další kola jednání. MPSV do konce týdne má připravit materiál s variantnimi návrhy řešení. Materiál nejprve projedná vláda a následně budou pokračovat jednání s odbory.

Aktuální informace z vyjednávání o platech

Poslední jednání delegace za ROPO s premiérem, vedení OS s odbornými náměstky MŠMT a MF proběhla 9. června, 21. června a 25. června 2018.

Krásné prázdniny!

Klid a pohodu o prázdninách a přijemný odpočinek během dovolených přejeme!

ČMOS PŠ

Jednání podvýboru pro regionální školství (Výbor pro vědu, vzdělávání, kulturu, mládež a tělovýchovu PS PČR)

Na programu jednání podvýboru ve středu 30. května 2018 byla reforma financování regionálního školství. Jednání podvýboru řídil předseda A. Staněk (ČSSD).

Zasedání pracovního týmu RHSD ČR pro vzdělávání a lidské zdroje (školská tripartita)

Ve středu 30. května 2018 proběhlo další zasedání Pracovního týmu RHSD ČR pro vzdělávání a lidské zdroje („školská tripartita“). Jednání řídil ministr školství Robert  Plaga. Informoval o jednání s ministryní financí A. Schillerovou o rozpočtu kapitoly školství na rok 2019 a o záměru ministerstva školství na postupném náběhu reformy financování regionálního školství. Podrobnější informace by měly být známy před zasedáním RHSD 13. června 2018.

142. Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR

Zsedání 142. Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR se konalo 9. května 2018 na Úřadu vlády ČR. V článku přinášíme výtah týkající se strategie financování školství v příštích letech (bod 1.5).

Ve čtvrtek 26. dubna 2018 proběhlo na MŠMT zasedání Pracovního týmu RHSD ČR pro vzdělávání a lidské zdroje („školská tripartita“). Hlavními body jednání byly výdaje na vzdělávání regionálního a vysokého školství ve střednědobých rozpočtových rámcích a příprava a časový harmonogram implementace změn financování RgŠ (financování nepedagogů, nastavení  nenárokových složek apod.).

Informace z jednání MŠMT a zástupců krajů

Ve středu 11. 4. se uskutečnilo pracovní setkání zástupců krajů, krajských úřadů a představitelů MŠMT v Praze. Tuto poradu inicioval i ČMOS PŠ a hlavní téma bylo „Rozpis rozpočtu regionálního školství v roce 2018“.

Setkání mezi ministrem školství R. Plagou a předsedou školských odborů F. Dobšíkem

V úterý 17. dubna 2018 proběhlo další pravidelné setkání mezi ministrem školství R. Plagou a předsedou školských odborů F. Dobšíkem na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Změna v kontaktech na centrálu

Od dne 1. 4. 2018 se ruší telefonní linka 778 498 023. Právníka odborového svazu Mgr. Martina Kaplána můžete nadále kontaktovat na čísle 234 130 204.

Stránky