Ohlédnutí za volebními sliby

České školství si v novodobé histori prošlo nejsložitějším obdobím

Objektivně je třeba uvést a ocenit, že tato vláda byla první, která si ve svém programovém prohlášení zcela  konkrétně stanovila prioritu školství: "Rezort školství je pro nás prioritou, protože bez kvalitního školství nemá národ budoucnost. Prosadíme více peněz do školství tak, aby se platy učitelů na konci volebního období v roce 2021 dostaly minimálně na 150 procent jejich stávající výše (2017)."

Aktuální informace

Ze 44. schůze výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu PS

Výběr bodů programu školského výboru:

• Aktuální informace zástupce MŠMT k mimořádným opatřením ve vzdělávání v důsledku COVID-19
  • Informace zástupce MŠMT o nově schválené vyhlášce č. 177/2009 Sb., která upravuje a blíže specifikuje podmínky ukončování vzdělávání ve středních školách maturitní zkouškou - oblast realizace ústní zkoušky z cizího jazyka v rámci profilové části maturity
  • Návrh rozpočtu na rok 2021, kapitola 333 - MŠMT ČR

Za Ministerstvo školství ČR vystupovali náměstkyně sekce ekonomické P. Katzová a náměstek sekce vzdělávání K. Kovář.

Koronavirus - všechny aktuální informace pohromadě

Zde naleznete všechny články ke koronaviru pohromadě, včetně  informací k opatřením v oblasti školství, uplatňovanými v souvislosti s pandemií.

Právní dotazy zasílejte prosím přímo na emailové adresy kramska.zdena@cmkos.cz a kaplan.martin@cmkos.cz.

ČMOS PŠ a nové webové stránky

Českomoravský odborový svaz pracovníků školství spouští nový design webových stránek.