Veřejné slyšení v Senátu PČR

V pondělí 28. května 2018 se v Senátu PČR uskutečnilo veřejné slyšení Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidské práva a petice k petici ČMOS PŠ a VOS „Za kvalitní podmínky ve vzdělávání“.

Vzkaz školských odborů na podporu vzdělávání v Čechách

Na VII. sjezdu Českomoravské konfederace odborových svazů, který se konal po dva dny v Hotelu Olšanka v Praze (27. a 28. 4. 2018), předali zástupci školských a vysokoškolských odborů ministru školství v demisi Robertu Plagovi vzkaz rodičům a všem kdo podporují kvalitní vzdělávání v Čechách.

Petice v Senátu PČR

V úterý 27. března 2018 senátní výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice projednal Petici ČMOS PŠ a VOS „Za kvalitní podmínky pro vzdělávání".

Odhad výsledků odměňování pedagogických pracovníků v roce 2017

Český statistický úřad zveřejnil průměrnou mzdu v národním hospodářství za poslední čtvrtletí 2017 ve výši 31 646 Kč. Za celý rok 2017 je zveřejněn údaj 29 504 Kč. Tento údaj je pro další predikce a pro východisko pro vyjednávání o platech nejdůležitější.

Premiér Babiš se setkal se zástupci školských odborů k navyšování platů učitelů

Předseda vlády Andrej Babiš přijal v pátek 12. ledna 2018 ve Strakově akademii předsedu Českomoravského odborového svazu pracovníků školství (ČMOS) Františka Dobšíka, předsedu Vysokoškolského odborového svazu Petra Baierla a místopředsedkyni ČMOS Markétu Seidlovou. Setkání se zúčastnil také ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga.

Předseda Senátu PČR převzal petici školských odborářů

Předseda Senátu ČR Milan Štěch je dalším významným politikem, který převzal petici, požadující kvalitní podmínky ve vzdělávání. Podepsalo ji 23 058 občanů.

Petice školských a vysokoškolských odborů

AKTUALIZOVÁNO!

Předsednictvo ČMOS PŠ na svém jednání dne 1. 12. 2017 rozhodlo o prodloužení petiční akce s názvem Konec levných učitelů a akademiků až do 20. 12. 2017.

Co jste před volbami slíbili, to po volbách začněte plnit. Takový je, zjednodušeně řečeno, obsah petice, iniciované Českomoravským odborovým svazem pracovníků školství a Vysokoškolským odborovým svazem. Je určena českým politikům a vedena snahou důrazně jim připomenout, co všechno před volbami pracovníkům ve školství slíbili.

Stávková pohotovost školských odborů odvolána

Platy ve školství pro rok 2018 se přiblížily našemu cíli, ČMOS PŠ odvolává stávkovou pohotovost.

Informace ke stávkové pohotovosti

Stávková pohotovost ukončena, navýšení platů pro rok 2018 vybojováno.

Článek k ukončení stávkové pohotovosti zde.

Začínají jednání o zvýšení finančních prostředků pro školství pro léta 2019 a 2020.

V přílohách ke stažení níže naleznete:

– informační dopis předsedy svazu
– výklad stávkové pohotovosti

– právní výklad stávky a její organizace.

Prohlášení společného protestního shromáždění

Společné protestní setkání, na kterém profesní asociace, reprezentace vysokých škol a odbory demonstrovali svoji nespokojenost se současným stavem českého školství proběhlo v pátek 1. září 2017 od 10.00 hodin v Betlémské kapli.

Stránky