Rozhovor s Františkem Dobšíkem pro Učitelské noviny

Jak je to s růstem platů ve školství? Skutečně dosáhnou pedagogové na kdysi slíbených 130 % průměrného platu? Jak dlouho budou ještě učitelé nejhůře placenými vysokoškoláky? Nejen o tom jsme mluvili s předsedou školských odborů FRANTIŠKEM DOBŠÍKEM krátce před ukončením čtyřletého volebního období a před odborovým sjezdem.

Předseda ČMOS PŠ František Dobšík a ministr školství Robert Plaga na ČT24

O problémech současného českého školství diskutoval v pořadu 90' na ČT 24 předseda ČMOS PŠ František Dobšík.

Ministr školství Robert Plaga (ANO) v Událostech, komentářích slíbil, že růst platů bude pokračovat a na konci roku 2021 dosáhnou průměrně 45 tisíc korun.

Tisková zpráva ČMOS pracovníků školství – 10. 1. 2019

Čeští učitelé za třetinové platy naučí stejně, jako jejich zahraniční kolegové

Veřejné slyšení v Senátu PČR

V pondělí 28. května 2018 se v Senátu PČR uskutečnilo veřejné slyšení Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidské práva a petice k petici ČMOS PŠ a VOS „Za kvalitní podmínky ve vzdělávání“.

Vzkaz školských odborů na podporu vzdělávání v Čechách

Na VII. sjezdu Českomoravské konfederace odborových svazů, který se konal po dva dny v Hotelu Olšanka v Praze (27. a 28. 4. 2018), předali zástupci školských a vysokoškolských odborů ministru školství v demisi Robertu Plagovi vzkaz rodičům a všem kdo podporují kvalitní vzdělávání v Čechách.

Stránky