Premiér Babiš se setkal se zástupci školských odborů k navyšování platů učitelů

Předseda vlády Andrej Babiš přijal v pátek 12. ledna 2018 ve Strakově akademii předsedu Českomoravského odborového svazu pracovníků školství (ČMOS) Františka Dobšíka, předsedu Vysokoškolského odborového svazu Petra Baierla a místopředsedkyni ČMOS Markétu Seidlovou. Setkání se zúčastnil také ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga.

Předseda Senátu PČR převzal petici školských odborářů

Předseda Senátu ČR Milan Štěch je dalším významným politikem, který převzal petici, požadující kvalitní podmínky ve vzdělávání. Podepsalo ji 23 058 občanů.

Petice školských a vysokoškolských odborů

AKTUALIZOVÁNO!

Předsednictvo ČMOS PŠ na svém jednání dne 1. 12. 2017 rozhodlo o prodloužení petiční akce s názvem Konec levných učitelů a akademiků až do 20. 12. 2017.

Co jste před volbami slíbili, to po volbách začněte plnit. Takový je, zjednodušeně řečeno, obsah petice, iniciované Českomoravským odborovým svazem pracovníků školství a Vysokoškolským odborovým svazem. Je určena českým politikům a vedena snahou důrazně jim připomenout, co všechno před volbami pracovníkům ve školství slíbili.

Stávková pohotovost školských odborů odvolána

Platy ve školství pro rok 2018 se přiblížily našemu cíli, ČMOS PŠ odvolává stávkovou pohotovost.

Informace ke stávkové pohotovosti

Stávková pohotovost ukončena, navýšení platů pro rok 2018 vybojováno.

Článek k ukončení stávkové pohotovosti zde.

Začínají jednání o zvýšení finančních prostředků pro školství pro léta 2019 a 2020.

V přílohách ke stažení níže naleznete:

– informační dopis předsedy svazu
– výklad stávkové pohotovosti

– právní výklad stávky a její organizace.

Prohlášení společného protestního shromáždění

Společné protestní setkání, na kterém profesní asociace, reprezentace vysokých škol a odbory demonstrovali svoji nespokojenost se současným stavem českého školství proběhlo v pátek 1. září 2017 od 10.00 hodin v Betlémské kapli.

Dokud probíhá jednání o platech, školské odbory nechtějí vyhrožovat stávkou

Představitelé školských odborů (ČMOS PŠ a VOS), zástupci reprezentací vysokých škol, profesních asociací ve vzdělávání a studentů se dnes 28. 8. 2017) na tiskové konferenci společně vyslovili k podpoře priority školství, kterou tato vláda jednoznačně deklarovala ve svém v programovém prohlášení. Shodli se, že politici zklamali a přes některá provedená opatření k zásadnímu řešení zatím nedochází. Platová situace pedagogických pracovníků v regionálního školství a akademických pracovníků vysokých škol zůstává nadále neúnosná a vede k úpadku celé společnosti. Přetrvávání tohoto stavu ohrožuje úroveň vzdělávání a budoucí prosperitu společnosti závislé na vzdělanostní ekonomice v naší zemi. Další oddalování potřebných kroků již není možné.
V pátek 1. září 2017 uspořádají společnou protestní akci, na které historicky poprvé profesní asociace, reprezentace vysokých škol a odbory společně vyjádří svoji nespokojenost se současným stavem.

Společné protestní setkání

Společné protestní setkání, na kterém budou profesní asociace, reprezentace vysokých škol a odbory demonstrovat svoji nespokojenost se současným stavem českého školství.

Zastavme plíživý úpadek českého školství

Představitelé školských odborů (ČMOS PŠ a VOS), zástupci reprezentací vysokých škol a profesních asociací ve vzdělávání dnes (1. srpna 2017) společně jednali o současné podpoře priority školství, kterou tato vláda jednoznačně deklarovala ve svém v programovém prohlášení.

Školské odbory společně s Vysokoškolským odborovým svazem chystají protesty

Dne 13. 7. 2017 se uskutečnilo společné zasedání Českomoravského odborového svazu pracovníků školství, Vysokoškolského odborového svazu a za účasti předsedy České konference rektorů prof. T. Zimy a předsedy Rady vysokých škol doc. J. Fischera k aktuální problematice změn, které nastaly v souvislosti s plánovanou kapitolou ministerstva školství v rámci státního rozpočtu na rok 2018.

Stránky