Pozitivnímu vývoji ve školství dali poslanci stopku!

Proč vládní návrh zákona o pedagogických pracovnících potopili vlastní poslanci? Školské odbory odsuzují rozeštvávání profesí!

Zrada na učitelích a velké zklamání, úmyslné manipulování s dopady do státního rozpočtu, podněcování závisti mezi profesemi, to vše zaznívalo v rozpravě k návrhu zákona o pedagogických pracovnících, který ač vládní návrh, je nyní pro ministryni financí krajně finančně nepohodlný. Pohrozila brutálními škrty v platech zaměstnanců státu – vždy na prvním místě sugestivně uvádí hasiče.

Vyvolávání závisti v české společnosti a záměrné rozeštvávání jednotlivých profesí, je pro školské odbory nepřijatelné a důrazně ho odsuzujeme,“ uvedl František Dobšík, předseda ČMOS pracovníků školství.

Poslanci vládní koalice se uchylují k nejrůznějším průtahům a bohužel i k nepravdám, aby svůj zákon pohřbili. Jedním z hlavních argumentů je 24 miliard korun, které zatíží státní finance, protože zákon má do budoucna garantovat prioritu školství i tím, že plat učitele bude vázán na průměrnou mzdu, aby se pohyboval minimálně na 130 % její úrovně. „Už dnes však dosahuje 127 % a zbývající procenta rozhodně nemohou být tak enormní číslo, kterým ministryně Schillerová straší veřejnost,“ zdůrazňuje F. Dobšík.

Zodpovědní a moudří politici, by si měli uvědomit, že pozitivní vývoj ve školství, který se nyní jednorázově jedno volební období povedl, by měl pokračovat, je to klíčová investice do budoucnosti. ČR.

V Praze 16. 6. 2020

Stanovisko školských odborů přineslo i nemálo médií. Například ČTK. Informaci nejdete na této adrese: Školské odbory odsoudily postoj Schillerové k novele zákona o učitelích | ČeskéNoviny.cz (ceskenoviny.cz)