Učitelé se s nákazami setkávají často

Interwiev na ČT24 s Markétou Seidlovou o situaci na školách v souvislosti s koronavirem

Některé vysoké školy se rozhodly omezit výuku kvůli nákaze koronavirem, například vedení České zemědělské univerzity se po dohodě s hygieniky rozhodlo prodloužit přerušení výuky kvůli nemoci jednoho z profesorů. Mendelova univerzita v Brně přeruší výuku dokonce na dva týdny. Předběžná opatření přijala i Univerzita Karlova... Včera odpoledne jednala o nákaze i Poslanecká sněmovna České republiky.

České střední a základní školy řeší poněkud jiný problém – školy vyzývají rodiče, aby pro jistotu nechali děti doma, pokud byli na dovolené třeba v Itálii. Detailně se k situaci na těchto školách vyjadřovala i místopředsedkyně Českomoravského odborového svazu pracovníků školství Markéta Seidlová. Učitelé podle ní patří k profesi, kde se lidé setkávají s nakažlivými chorobami často – například při chřipkových epidemiích. (Celé její vyjádření naleznete v připojeném videu. Interwiev na ČT24 s Markétou Seidlovou začíná na stopáži 2 hodiny 18 minut videa.)

Video je na webu ČT24 na adrese: https://www.ceskatelevize.cz/porady/10101491767-studio-ct24/220411058300303/