Odbory požadují jednání s ministrem

Nevyjasněných témat k diskusi je před začátkem školního roku nemálo

Školy by měly ještě do konce roku dostat peníze na nákup počítačů a licencí pro vzdělávání na dálku. Ve vládě to chce prosadit ministr školsví. Údajně má jít o částku 20 000 korun na učitele a celkem to přijde až na 1,28 miliardy korun. Vyplývá to z dokumentů, které má k dispozici ČTK. Jde o jednu z mnoha dalších informací, které se vynořují v souvislosti s chystanými změnami ve školství, podnícenými zkušenostmi z probíhající koronavirové krize. Mluví se i o chystaném manuálu pro školy k obnovení jejich provozu po prázdninách, o jehož obsahu se zatím příliš neví. Ministerstvo také předložilo návrh na uzákonění distanční výuky. O tom všem i o dalších tématech, například podmínkách práce a ochraně zaměstnanců škol, diskutoval v pořadu České televize Události komentáře předseda školských odborů František Dobšík. Mimo jiné vyjádřil požadavek odborů sejít se s ministrem a prodiskutovat zejména výše uvedené otázky. I dalších témat k diskusi je nemálo.

Celý přepis rozhovoru s Františkem Dobšíkem naleznete připojený níže ve formátu pdf.

Videozáznam můžete zhlédnout na serveru České televize na adrese: https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3161352-pokyny-pro-distancni-vyuku-nemely-byt-prilis-direktivni-rika-sef-asociace-reditelu

Článek, který se týká záměru ministra školství prosadit ve vládě nákup počítačů a licencí pro vzdělávání na dálku, naleznete na serveru Seznam.cz na adrese: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/povinna-vyuka-na-dalku-vyjde-na-stamiliony-budou-se-kupovat-pocitace-115888#utm_source=twitter&utm_medium=sharebt&utm_campaign=top