Zásadní připomínky školských odborů k návrhu státního rozpočtu na rok 2020

ČMOS PŠ nadále trvá na nárůstu platů pedagogických pracovníků o 15 % a nepedagogických zaměstnanců o 10 %. Předložený návrh na zvýšení platů pedagogů o 10 % nedostatečně reflektuje slibovanou preferenci školství.

Zrušeno jednání tripartity - 9. 9. 2019

Informujeme vás, že dnešní jednání tripartity o růstu platů ve veřejném sektoru a o úpravě minimální mzdy bylo zrušeno. Důvodem bylo prodloužené jednání vlády a navazující koaliční jednání.

Informace vedení svazu z jednání školské tripartity

V příloze naleznete informaci vedení svazu z jednání školské tripartity, která se konala v úterý 3. 9. 2019. Přiloženy jsou i 2 přílohy – Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2020 a Výsledky v odměňování v RgŠ za 1. pol. 2019.

Školské odbory požadují větší růst platů učitelů, chtějí jednat

Školské odbory budou dál jednat o možnosti většího růstu platů ve školství. Plánované zvýšení od ledna o deset procent pro učitele a sedm procent pro nepedagogické pracovníky podle nich na zlepšení kvality škol nestačí. Novinářům to po jednání s ministrem školství Robertem Plagou řekl předseda školských odborářů František Dobšík. Plaga s větším růstem platů nepočítá.

Jednání o rozpočtu ministerstva školství, ČT24 - Markéta Seidlová

Ve zpravodajství na ČT24 hovoří místopředsedkyně ČMOS PŠ Markéta Seidlová o požadavcích odborů pro resort školství na příští rok.

Stránky