Vyzýváme Vás: Vyjádřete svůj názor na způsob, jakým (ne)naplnil ministr školství programové vládní prohlášení!

Ministr Plaga zklamal učitele, podvedl vládu a neuznává sociální dialog

Vážené kolegyně, kolegové,

rozhodli jsme se tentokrát požádat Vás, zapojit Vás, protože na Vašem stanovisku a názoru nyní velmi záleží.  V médiích už několik dní zaznívají nejen od nás vážné výtky vůči nepochopitelným krokům ministra školství Roberta Plagy. Jsme šokováni, jakým způsobem přistoupil k naplnění závazku vlády ČR  - navýšit v roce 2021 platy učitelů o 9 %. Na nepedagogické pracovníky zapomněl.

Benefity pro členy

Zde naleznete aktuální befity pro naše členy

Nabídka z OS zdravotnictví a sociální péče ČR

Kolegové z Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR se na náš svaz obrátili s velkorysou nabídkou. Pro odborové organizace a členy našeho svazu nabízejí pobyt v jejich svazovém hotelu v Praze.

Školské odbory upozorňují na rizika otevření škol

Českomoravský odborový svaz pracovníků školství chápe a vnímá potřebu postupně nastartovat fungování společnosti a rodičům umožnit nástup do zaměstnání.

Ministerstva zdravotnictví a školství připravila pozvolný plán návratu do běžného života škol a školských zařízení. Jsme si plně vědomi, že se hledá mimořádný, neobvyklý a zatím nevyzkoušený způsob.  Nepůjde o standardní výuku, ale o hlídání omezené skupiny dětí, jejichž rodiče musí nastoupit do zaměstnání.

Soubor hygiennickych pokynu pro MŠ, ZŠ a SŠ

Opatření MŠMT zejména k rizikovým skupinám považujeme jako hazard se zdravím zaměstnanců. Právní stanovisko ČMOS PŠ zveřejníme v pondělí 4. 5. 2020.

Stránky