Výklad MŠMT k zařazení ředitelů mateřských škol do platové třídy

V souvislosti s přechodem na nové financování od ledna 2020 je velmi důležité, aby všichni zaměstnanci ve školství, včetně ředitelů, byli správně k 1. 9. 2019 zařazeni do platových tříd podle nejnáročnější vykonávané práce. Zářijové výkazy budou rozhodující pro výpočet finančních prostředků pro danou školu od ledna 2020.

Školy se bojí, že budou muset propustit školníky

Údajně až stovkám školníků, uklízeček, úřednic či mistrů zaměstnaných na školách může hrozit od ledna 2020 výpověď.

Školská tripartita 24.6.2019

Na jednání Pracovního týmu RHSD ČR pro vzdělávání a lidské zdroje v úterý 24. 6. 2019 se projednával aktuální stav přípravy rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2020 a stav přípravy reformy financování regionálního školství.  Ministr R. Plaga  shrnul informace o vládou schváleném rámci státním rozpočtu.

Dopis ředitelům škol

o současném stavu vyjednávání o platech ve veřejném sektoru na rok 2020.

V tomto článku naleznete odkazy na dokumenty přijaté na VIII. sjezdu Českomoravského odborového svazu pracovníků školství 17. a 18. května 2019.

Stránky