POZITIVNÍ VÝVOJ VE ŠKOLSTVÍ MUSÍ POKRAČOVAT

10 otázek ČMOS pracovníků školství před volbami

Pod tímto naším hlavním mottem jsme před volbami oslovili politické strany a hnutí s deseti zásadními otázkami, jejichž zodpovězení je podle školských odborů významné pro obraz budoucího vládnutí v ČR v oblasti vzdělávání.

Poslanci zklamali učitele

Proč platy ve školství zůstaly na půl cesty?

Školské odbory jsou velmi zklamány opětovným odsunutím novely zákona o pedagogických pracovnících z programu Poslanecké sněmovny. Vše nasvědčuje tomu, že otázka odměňování ve školství bude jedním z bodů předvolebního boje.

Přání a poděkování vedení svazu

"Velké poděkování za spolupráci v uplynulém období. Přejeme slunné  léto a hezkou dovolenou,  na které načerpáte energii i síly  do další tvůrčí práce. Těšíme se na pokračování od září, kdy startuje nový školní rok. A mezitím co nejvíce krásných zážitků!"

Vedení ČMOS pracovníků školství

Školské odbory vyzývají k solidární pomoci

ČMOS pracovníků školství vyjadřuje solidaritu lidem postiženým živelní pohromou - tornádem. V současné době v součinnosti s předsedkyní KROS JMK mapujeme celou situaci.

F. Dobšík: Proč parlament obstrukcemi odepisuje pozitivní vývoj ve školství?

Školské odbory považují odsouvání novely zákona o pedagogických pracovnících za vážnou chybu

Přijetí novely zákona o pedagogických pracovnících se připravuje několik let, nyní už bylo konečně na spadnutí, prošla si úspěšně Poslaneckou sněmovnou, s úpravou ji podpořil Senát a její schválení, jako „vratky ze Senátu“ nemělo nic stát v cestě. Překvapivě se však projednávání v Parlamentu zadrhává, dostalo se už podruhé na poslední místa programu schůze a část poslanců v tom vidí možnost obstrukce, jak „nestihnout“ zákon schválit.

Stránky