Hlavní směry vzdělávací politiky ČR do roku 2030+

V příloze článku naleznete hlavní směry vzdělávací politiky ČR do roku 2030+

Tarify pro rok 2020

V příloze článku naleznete Nařízení vlády č. 300/2019 Sb., kterým se mění nařízení vlády č. 341/2017 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů, a nařízení vlády č. 304/2014 Sb., o platových poměrech státních zaměstnanců, ve znění pozdějších předpisů. Toto NV vyšlo ve Sbírce zákonů Částky 127 ve středu 20. 11. 2019.

NV pro příslušníky bezpečnostních sborů ještě nebylo schváleno Vládou ČR.

Aktuální informace vedení svazu

Jak jsme vás již informovali, v úterý 15. 10. na konferenci Školství 2020 Unie školských asociací podpořila náš požadavek k přerozdělení navýšení 10 % objemu finančních prostředků na platy pedagogických pracovníků v roce 2020. Požadujeme stanovit stupnici platových tarifů tak, že se zvýší o 10 %.

Stanovisko CZESHA

Dopis Unie školských asociací CZESHA, který byl předám panu premiérovi na odborné konferenci Školství 2020 pořádané Unií zaměstnavatelských svazů dne 15.10.2019.

Stávková pohotovost

Na dnešním mimořádném jednání PT RHSD pro vzdělávání a lidské zdroje (malá školská tripartita) nebylo dosaženo shody na úpravě platů pro pedagogické pracovníky v roce 2020. Odbory trvají na 10 % zvýšení tarifních platů ve všech platových třídách a stupních. Dnes na podporu našich požadavků ČMOS PŠ vyhlásil stávkovou pohotovost.

Vyzýváme školské pracovníky, aby se ke stávkové pohotovosti připojili a vyjádřili tak podporu předsednictvu ČMOS PŠ.

Stránky